CSODABOGYÓ

CSALÁDI BÖLCSŐDE HÁLÓZAT

Jelenlegi hely

Címlap | Varázskuckó Angol-magyar bölcsőde

Varázskuckó családi bölcsőde, Pesterzsébet

 

 Varázskuckó Családi Bölcsőde Budapest XX. ker. Érsekújvár u. 4 szám alatt  saját zárt udvarral rendelkező családi házban működik. Az udvar műfűvel borított, bölcsődés korosztály számára megfelelő játékkészlettel. Két csoportszobában dolgozunk. Az egyik csoport a Süni csoport, ahol a 2 éven aluli gyermekek vannak. számukra megfelelő játékkészlettel. A másik csoport a Maci csoport, ahol a két éven felüli gyermekek vannak, számukra megfelelő játékkészlettel. Mindkét csoportban van egy-egy gondozó néni és egy segítő. 

2020. februárban új fenntartóhoz került a bölcsőde, azóta folyamatos fejlesztések zajlanak a jobb minőségű szolgáltatás nyújtás érdekében. A gondozó nénik egytől egyig szakképzett kisgyermek gondozók, illetve családi bölcsőde vezető képesítéssel rendelkeznek. Saját konyhánkon igyekszünk a legjobb minőségű bölcsődés korosztályú gyermekek számára legmegfelelőbb étkeztetést biztosítani. Heti rendszerességgel tartunk játékos angol foglalkozást a két éven felülieknek, illetve azoknak a gyerekeknek, akik már beszélni tudnak. Illetve folyamatos angol beszédet hallanak napközben, amit magyarul elmondunk, elmondjuk angolul is, ebben a rendkívül fogékony időszakban a nyelvtanulás sokkal könnyebben és gyorsabban halad. Azokkal a gyerekekkel akik 2 éven aluliak, vagy nem indult még be a beszédfejlődés, rendszeresen tartunk beszéd és mozgásfejelsztő játékokat. Rendszeresen tartunk állatasszisztált foglalkozásokat, amelyekkel különböző területek fejlesztését és kompetencia kialakulását támogatjuk. Célunk, hogy a bölcsődéből elballagva a gyermekek rendelkezzenek minden olyan képességgel, amely segíti őket az óvódai élethez való alkalmazkodásban. 

Meseterápiás foglalkozásunk keretében egy-egy adott szituációt dolgozunk fel, a gyermekeket érintő stressz, és frusztráció oldására.  Munkatársaink csupa olyan emberek, akik mernek gyermekként gondolkozni és játszani. Akiknek magas a beleérző képessége, és el tudja képzelni mit él át egy alíg két éves gyermek ebben a zavaros és érzelmekkel dúsitott időszakban, ami a bölcsődés korra jellemző. 

Hivatásunknak érezzük a gyermekeknek olyan bölcsőde biztosítását, ahol megkapják a megfelelő támogatást az önállósodás felé, és a megfelelő szeretetet, türelmet, gondoskodást. Fontos küldetésünk, hogy a gyermek megtanulják, hogyan kell bánni az állatokkal, mit szeretnek és mit nem. A bölcsi kutyája Lufi egy Bishon Havanase imádja a gyerekeket, és türelmesen végigcsinálja a feladatokat a gyermekekkel. Lufi szőre köztudottan hipoallergén, így azok a gyermekeknek sem okoz gondot, aki allergiás az állatszőrre. 

Lufi Munkában