CSODABOGYÓ

CSALÁDI BÖLCSŐDE HÁLÓZAT

Mozgásfejlesztő- és beszédindító torna

 

- A kisgyermekek fejlődésének ebben a szakaszában a különböző mozgásformák létfontosságú fejlesztő hatással vannak a gyermekek idegrendszerére, és részképességeire. A mozgás fejlesztésével megelőzhető a részképességzavarok legnagyobb része, így az iskolára való felkészítésben rendkívüli szerepet játszik.

- Foglalkozásainkon hangsúlyt kap a természetes mozgás- és játékigényen kielégítésén túl a koordinációs és kondicionális képességek tervezett, céltudatos fejlesztése

- Ezen felül igény szerint és évszaktól függően biztosítunk jégkorcsolyaoktatást, úszásfoglalkozást és három éves kortól lovaglást külső helyszíneken.
 

Mozogni jó!

Napjainkban sokak számára rendkívül nagy problémát jelent a mozgásszegény életmód és annak következményei. Már kisgyermekkorban el kell kezdeni a helyes életvitelre való nevelést, ennek hiányában ugyanis nem fog kifejlődni a gyermekben a mozgás szeretete.

Mai társadalmunk sajnos nem kedvez a rendszeres sportolásnak, hiszen már az iskolában az elméleti tantárgyak oktatására helyeződik a hangsúly, sokszor elhanyagolva ezzel a mozgás jelentőségét. A későbbiek során, a felsőoktatási intézményben töltött évek alatt szintén nem a mozgás kerül középpontba, felnőttkorban pedig a munkavégzés és otthoni teendők veszik el az időnket a sportolástól.

A mozgásfejlesztés nem csupán az egészségügyi kockázat miatt fontos, számos más jótékony hatással bír a gyermekek fejlődésére, mindemellett a mozgás szeretetére is megtanítják a kicsiket.