CSODABOGYÓ

CSALÁDI BÖLCSŐDE HÁLÓZAT

Barackvirág zenemóka

- A zenével és a zene különböző elemeivel való találkozás nagyon fontos a kisgyermekek életében. Miközben éneklünk, mondókázunk, játszunk számtalan értékes tapasztalatot gyűjtenek az őket körülvevő világról, a többi gyerekről, saját magukról, és egymáshoz való viszonyukról.


- Fejlődik zenei hallásuk, beszédkészségük, egyensúlyérzékük, mozgáskoordinációjuk, ritmusérzékük, ami később például az olvasást is megkönnyíti, hogy csak egyetlen dolgot említsek.


- Továbbá fejleszti szociális érzékenységüket, és érzelmi intelligenciájukat, ami hozzásegi őket a későbbiekben a társadalomban való boldogulásban.
A foglalkozások keretében megismerkedünk különböző hangszerekkel, használatukkal, mondókákkal, dalokkal, játékokkal.

A zene az kell, hogy ne vesszünk el!

Minden ember életében fontos a zene. Megnyugtat, feltölt, eltereli a figyelmünket, inspirál, megihlet, nevetésre sarkall, dalra és táncra fakaszt, hasonló gondolkodású és stílusú embereket hoz össze, lehetőséged ad a kibontakozásra, illetve az önkifejezésre. Egy dallamot, egy számára kedves szólamot az ember mindig nosztalgikus érzésekkel fogad.

Természetesen a zenének nem csak lelki hatásai vannak, hanem készségfejlesztő, továbbá az emberi kapcsolataink is jobbak, sokszínűbbek lehetnek a folyamatos zenehallgatás által. Az pedig, ha valaki megtanul hangszereken játszani, még inkább erősíti benne a művészeti hajlamot, és sokkal fogékonyabb lesz a szépre és az élet apró örömeire.

Mint minden fontos dolog, a zene is kicsi korban kell, hogy beépüljön tudatunkba és mindennapi életünkbe: ezért fontosak magán napközinkben a zeneórák, ahol zenés feladatokkal, kedves dalokkal és különböző hangszerekkel segítünk a gyermekeknek elsajátítani ezt a különleges varázslatot, amit a zene adhat nekünk.

Amennyiben szeretné gyermekét magán napközinkbe íratni, forduljon hozzánk bizalommal!