Varázskuckó

Magán napközi és kisdedóvó

Egészséges étkeztetés

 

- Naponta négyszeri étkezést biztosítunk a gyermekek számára, 

- A reggelit az ebédet és az uzsonnát helyben készítjük el, tízóraira nyers zöldséget és gyümölcsöt kínálunk a gyerekeknek

- Ezek összeállításakor célunk a cukor, a fehérliszt és a tejtermékek túlzó használatának csökkentése, minél több friss zöldség és gyümölcs fogyasztása, és lehetőség szerint minél természetesebb alapanyagok felhasználása.

- A speciális étkezési igényeknek is igyekszünk eleget tenni. Ennek megfelelően megoldható a valamilyen ételérzékenységgel rendelkező, vegetárius, vagy bármilyen egyéb különleges étrendet igénylő gyermek étkeztetése is.

Egészségesen és vidáman

Napjainkban igen nagy szerepet kap a helyes életmód kérdése, azonban ez az előtérbe kerülő probléma többnyire a felnőtteket érinti, gyakran figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a helyes táplálkozás fontosságát és alapjait gyermekkorban kell megismerni.

Az emberek jelentős része nem ügyel a helyes táplálkozásra. Az életmód egyik fontos alappillére a különféle és megfelelő mennyiségű tápanyagok szervezetbe juttatása, emellett azonban az étkezések rendszerességére is nagy figyelmet kell fordítani. Ezek figyelmen kívül hagyása nem csupán túlsúlyhoz, hanem betegségek kialakulásához is vezethet hosszútávon. Mindezek értelmében a helyes táplálkozást már gyermekkorban el kell sajátítani. Ha rendelkezünk a megfelelő alapokkal, tudjuk, hogy mikor, mennyit és mit érdemes fogyasztanunk, és felnőttkorban sem fog problémát okozni ezek betartása.

A Varázskuckó Kisdedóvó munkatársai különös gondot fordítanak az egészséges étkeztetésre, annak érdekében, hogy az egészséges gyermekek felnőttként is helyes életmódot folytassanak.

Ha az Ön számára is fontos, hogy gyermeke egészséges legyen és az is maradjon, keressék fel intézményünket!