Varázskuckó

Magán napközi és kisdedóvó

Jelenlegi hely

Címlap | Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Varázskuckó Pesterzsébet kertvárosi részén,  csendes, madárcsicsergős utcában, erre a célra kialakított kertes családi házban működik, könnyen megközelíthető övezetben.

Kis létszámú csoportjainkba legfeljebb 12 gyermeket fogadunk, így biztosítani tudjuk számukra a családias, szeretetteljes légkört.

A kisebbeknek nálunk alkalma nyílik a fokozatos szocializációra, a közösségbe való zökkenőmentes beilleszkedésre, a hasonló korú gyermekekkel való megismerkedésre és a velük való közös játékra.

A nagyobbacskák pedig részesei lehetnek egy olyan közösségnek, ahol megfelelő figyelemet és támogatást kaphatnak ahhoz, hogy a képességeiknek megfelelően fejlődhessenek és ahol a délutánt játszva egy biztonságos közegben tölthetik el.

Csoportjainkban kellemes körülmények között játszhatnak, tanulhatnak, énekelhetnek, mozoghatnak és tölthetik napjaikat a gyermekek.

A Varázskuckó szeretné elősegíteni a szülők közötti jó viszony kialakítását is, így lehetőség nyílik számukra a hasonló gyermeki életkorból adódó problémák és nevelési kérdések megbeszélésére.

Célunk egy olyan közösség létrehozása, amelyben a nevelők és a szülők között szoros együttműködés van, így megteremthetjük azokat a körülményeket, amik maximálisan kielégítik a szülők és gyermekeik igényeit.

Fiatal szakképzett, gyakorlott és gyermekszerető pedagógusok, gyermekgondozók akik már évek óta együtt dolgoznak biztosítjak a  gyerekek igényeinek és érdeklődésének megfelelő törődést.

Gyermekgondozóink

A Montessori módszerről röviden

A Montessori módszert egy olasz származású doktornő találta fel, és mára egyre több bölcsődében, óvodában alkalmazzák a gyermekek nevelésére. A Montessori módszer egy olyan pedagógiai gyakorlat, melynek központjában a gondosan felépített környezetben szabadon tevékenykedő gyermek áll.

A Montessori módszer követői hisznek abban, hogy a gyermekek belülről motiváltak a tanulásra.

A kutatások szerint a gyerekek elméje az első hat évben a legfogékonyabb és legérzékenyebb, így ebben a korban még spontán képesek tanulni, magukba szívni az információkat. A Montessori módszer lényege abban áll, hogy kialakítunk egy, a gyermek korának megfelelő környezetet, ahol a korának megfelelő dolgokat tanulhatja meg és a gyermek ebben a környezetben magától meg is fogja tanulni ezeket, külső segítség nélkül.

Ha Önt is érdeklik hasonló alternatív tanítási módok és szeretné, hogy gyermeke egy kis csoportban, családias hangulatban töltse napjait, hozza el kisdedóvónkba! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!